Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Αυτό είναι το μυστικό ώστε να σε σκέφτεται συνέχεια..

Μήπως είστε με έναν άντρα που έχει τη συνήθεια να εξαφανίζεται;
Μηνύματα που μένουν αναπάντητα, κλήσεις που αγνοούνται, αφήνοντάς σας να αναρωτιέστε: «Τι έκανα;» Και εκεί που έχετε παραιτηθεί από τη σχέση, ο ίδιος σας καλεί
ξαφνικά, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τι στο καλό έγινε! Τον βρήκατε εξαιρετικό, τουλάχιστον στην αρχή της σχέσης. Αλλά μετά από μήνες αρχίζει να απομακρύνεται από εσάς. Προτού κατηγορήσετε τον εαυτό σας, επειδή νομίζετε ότι είστε ο λόγος της απροθυμίας του να δεσμευτεί στη σχέση, σκεφτείτε μήπως απλά ο ίδιος έχει το φόβο της δέσμευσης, ίσως από σχέσεις του παρελθόντος, ίσως γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας του.

Πώς μπορείτε να πετύχετε τη δέσμευση και να διαχειριστείτε μια σχέση με έναν φοβικό άντρα;

♥ Αφήστε το κυνηγητό σε εκείνον. Περιορίστε τις τηλεφωνικές κλήσεις και τον αριθμό των ραντεβού. Είναι σημαντικό να μην είστε συνέχεια μαζί και πάντα διαθέσιμη. Όταν σας κατακτήσει, θα σας βαρεθεί και εσείς θα αισθανθείτε θύμα εκμετάλλευσης. Κόψτε τις κλήσεις που κρατούν περισσότερο από πέντε λεπτά. Μη βγαίνετε ραντεβού δυο μέρες στη σειρά. Αφήστε να του λείψετε και λίγο…

♥ Ποτέ μην είστε ανοιχτό βιβλίο. Κρατήστε το μυστήριο, ακόμα κι αν είστε μαζί για μήνες. Κάντε νέα χόμπι ή αποκτήστε νέα ενδιαφέροντα χωρίς αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο θα τον κάνετε να αισθανθεί λαχτάρα για σας. Θα ενδιαφερθεί περισσότερο για σας και όταν ο χρόνος περάσει, ξαφνικά θα συνειδητοποιήσει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σας και ότι εκτιμά τη μοναδικότητά σας.

♥ Κάντε τη δική σας ζωή. Δείξτε του ότι σας αρέσει που είστε μόνη, αλλά και ότι απολαμβάνετε την παρέα του. Και όταν είστε μαζί, όχι γκρίνια! Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα δικά σας χόμπι και τον δικό σας κοινωνικό κύκλο φίλων, τα οποία απολαμβάνετε και χωρίς αυτόν. Αν του δίνετε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της αμέριστης προσοχή σας, θα αισθανθεί ασφυξία και θα φύγει μακριά σας.

♥ Να του δείχνετε ότι φοβάστε κι εσείς τη δέσμευση. Μη νομίζετε ότι οι γυναίκες μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο σε μια σοβαρή σχέση ή ότι θεωρούν απόλυτη ευτυχία, όταν φτάνουν στο τελικό σχέδιό τους(το γάμο!). Θα πρέπει να του δείξετε ότι δε θέλετε τη δέσμευση στη σχέση. Όσο πιο πολύ το συνειδητοποιήσει, τόσο περισσότερο θα θέλει να είναι μαζί σας. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να είστε στη σχέση, τόσο περισσότερο φεύγει μακριά σας.

♥ Να είστε απαθείς μαζί του. Αν σας δίνει δώρα, αποδεχτείτε τα, αλλά ποτέ μην τον αφήσετε να ασκήσει έλεγχο στη ζωή σας ή να τον βάλετε στο βάθρο. Εκτιμήστε, αλλά εξακολουθήστε να έχετε τον έλεγχο του εαυτού σας. Αν θέλει να κάνει πράγματα μόνος του, αφήστε τον και να δείχνετε αδιάφοροι με αυτό.

♥ Μην χρησιμοποιήσετε το σεξ για να τον φέρετε πιο κοντά σας. Το σεξ είναι ένα παιχνίδι για τους άντρες που φοβούνται τη δέσμευση και μπορούν να το πάρουν εύκολα, δεδομένου ότι είναι πολύ χαρισματικοί. Εσείς όμως δε θέλετε να είναι παιχνίδι! Αν νομίζετε ότι το σεξ είναι όπλο, ξανασκεφτείτε το, γιατί δουλεύει εναντίον σας και δεν σας βοηθά να τον κρατήσετε. Να μην είστε επιθετικές στο σεξ, αλλά δείξτε του ότι πιστεύετε ότι είναι ιερό πράγμα. Χρησιμοποιήστε τη γοητεία σας και την τσαχπινιά σας και θα το εκτιμήσει, καθώς έχει αρκετές σεξουαλικές εμπειρίες.

♥ Μην τον κάνετε Θεό σας, γιατί θα κουραστεί, θα νιώσει παγιδευμένος και θα εξαφανιστεί. Μην του δίνετε αποκλειστικότητα και κάντε άλλα πράγματα: νέους φίλους, νέες ασχολίες, άλλους τρόπους ζωής.

♥ Παραμείνετε ελκυστική. Μόνο και μόνο επειδή είστε σε μια σχέση, δε σημαίνει ότι θα χάσετε τη λάμψη και την γοητεία σας, ειδικά όταν είστε με έναν «φοβικό» τύπο! Ελκυστική, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά και συναισθηματικά. Όταν γίνεστε εξαρτημένη, χάνετε την ελκυστικότητά σας και λογικό να σας αποκαλεί ζηλιάρα. Διατηρήστε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας! Μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση είναι πιο ελκυστική από ό, τι ένα αδύναμο, εξαρτημένο και ανασφαλές πλάσμα. Φορέστε το πιο γλυκό σας χαμόγελο και αποπλανήστε τον!
https://www.e-zwdia.gr/