Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Η ψυχική σου υγεία πρέπει να γίνει προτεραιότητα!

Κάθε χρονιά βάζουμε διάφορους στόχους: να χάσουμε βάρος, να κόψουμε το κάπνισμα, να κόψουμε το αλκοόλ, να κάνουμε αποταμίευση, να, να, να… Ποιοι είναι οι στόχοι για την ψυχική υγεία; Αυτούς πρέπει να έχεις σε προτεραιότητα.

Είναι σημαντικό να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου για να μπορείς να εκπληρώσεις τους όποιους στόχους θέσεις. Η ψυχική σου υγεία είναι η πιο σημαντική και πρέπει να επικεντρωθείς σε αυτή και όχι να περνά σε δεύτερη μοίρα.

Οι στόχοι για την ψυχική υγεία που πρέπει να θέσεις

Υπομονή

Πρέπει να μάθεις να κάνεις υπομονή. Θέλει αρκετή εξάσκηση για να τα καταφέρεις αλλά είναι πολύ σημαντική. Τα πράγματα στη ζωή σου δεν θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά πρέπει να κάνεις υπομονή και step by step όλα θα γίνουν.

Πάρε τα μαθήματά σου

H ζωή διαρκώς σου προσφέρει μαθήματα. Για κάθε «κακό» που μπορεί να σου συμβεί αντί να αναρωτιέσαι διαρκώς «γιατί σε μένα;», φρόντισε να πάρεις το μάθημά σου. Έτσι θα γίνεις πιο δυνατός.

Η ευτυχία στα μικρά πράγματα

Όλοι το λέμε αλλά πόσοι το εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας; Βρες την ευτυχία στα μικρά καθημερινά πράγματα και όχι σε αυτά που δεν μπορείς να αποκτήσεις. Μπορείς να γιορτάσεις μικρές νίκες στη ζωή, στόχους που εκπληρώνεις και έτσι να φτιάξεις τη μέρα σου. Πρέπει να κάνεις την κάθε σου μέρα ξεχωριστή και να βρίσκεις έναν λόγο για να γιορτάσεις.

Από το πρωινό που μπορεί να απολαύσεις μέχρι μια βόλτα και μια συζήτηση που θα κάνεις με έναν φίλο σου.

Κατάλαβε τον εαυτό σου

Προσπάθησε να καταλάβεις τον εαυτό σου και να μην τον τιμωρείς διαρκώς.

Προσπάθησε να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από πράξεις που μπορεί να κάνεις ακόμη και ασυνείδητα, μην το αγνοείς. Προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι αυτό που θέλεις από τη ζωή, τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί αλλά και τι είναι αυτό που σε γεμίζει με άγχος και θα μπορούσες να το αλλάξεις. Όλα είναι στο μυαλό, μην το ξεχνάς!

Μίλα για τους στόχους σου

Είναι σημαντικό να μιλάς για τους στόχους, τα όνειρά σου αλλά και τους φόβους σου. Πρέπει να εκφράζεις το πώς νιώθεις και να αρχίσεις να υλοποιείς τους στόχους σου.

Όταν μοιράζεσαι τους στόχους σου, έχεις και ένα λόγο για να τους πετύχεις, η καθημερινότητά σου αποκτά ένα νόημα κι εσύ κάνεις focus σε κάτι συγκεκριμένο. Παράλληλα, είναι σημαντικό να μιλάς για τους φόβους σου και τις ανησυχίες γιατί μόνο έτσι μπορείς να τα βάλεις με την κατάθλιψη.

Ξεκίνα να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου και θα νιώσεις υπέροχα.

Να είσαι με αυτούς που αγαπάς


Είναι σημαντικό να διώξεις όλους τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου γιατί απλά δεν τους έχεις ανάγκη.Κράτα τους ανθρώπους που αγαπάς, τους ανθρώπους με τους οποίους είσαι ο εαυτός σου και πες αντίο σε αυτούς που μονίμως σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.

Κλαούντια Ντιντάτη
https://ipop.gr/psychologia/i-psychiki-soy-ygeia-prepei-na-ginei-proteraiotita/