Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Aπλά βήματα για να τονώσετε το δυναμισμό σας

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε δυναμικό χαρακτήρα; Δείτε παρακάτω κάποιες αλλαγές που ίσως χρειάζεται να κάνετε στον τρόπο που σκέφτεστε για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και
να εκπέμπετε σιγουριά!

1)Εργασία

Η εργασία για μία γυναίκα δεν είναι απλά θέμα επιβίωσης αλλά και αυτοεκτίμησης. Μπορεί να θεωρούμε πως δεν έχουμε δυναμικό χαρακτήρα αλλά οι υποχρεώσεις που δημιουργούνται στον εργασιακό μας χώρο αλλά και οι αποφάσεις που αναγκαζόμαστε να πάρουμε θα μας κάνουν να αισθανθούμε πιο δυνατές και πιο σίγουρες για τον εαυτό μας. Η εργασία λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά για κάθε γυναίκα και μας βοηθάει να εξελισσόμαστε ως προσωπικότητες.

2)Ανέλαβε τις υποχρεώσεις σου

Σταμάτα να στηρίζεσαι στους άλλους! Ανέλαβε τις υποχρεώσεις και μην προσπαθείς να αποφύγεις κινήσεις που πρέπει να κάνεις αλλά σε αγχώνουν ή σε φοβίζουν. Ίσως στην αρχή να σου φανεί δύσκολο αλλά θα συνειδητοποιήσεις πως μόνο η πρώτη φορά είναι πραγματικά δύσκολη. Ξεπέρασε τους φόβους σου αντιμετωπίζοντάς τους. Ανέλαβε οτιδήποτε μέχρι τώρα συνειδητά μετέφερες στους άλλους. Δηλαδή, όσες περισσότερες υποχρεώσεις αναλαμβάνεις τόσο πιο δυναμική θα αισθανθείς.

3)Ανεξαρτησία

Η ανεξαρτησία φαίνεται να είναι το Α και το Ω του δυναμικού χαρακτήρα. Μία γυναίκα η οποία στέκεται στα πόδια της νιώθει δυναμική κι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυσκολία. Η ανεξαρτησία σε μία γυναίκα προκύπτει από την εργασία, από τον σημαντικό ρόλο που κατέχει μέσα στην οικογένεια, από τον σεβασμό που λαμβάνει καθώς επίσης και από την στάση της στην λήψη αποφάσεων. Μία ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα μπορεί να στηρίξει κάθε της άποψη με επιχειρήματα και αυτό να γίνει σεβαστό από τους γύρω της.

4)Πίστεψε στον εαυτό σου

Για να φανεί ο δυναμικός σου χαρακτήρας πρέπει πρώτα να πιστέψεις στον εαυτό σου. Εκτίμησε την δύναμη που έχεις μέσα σου και τότε θα μπορούν να την δούνε και οι άλλοι. Προφανώς δεν έχεις εκτιμήσει τα χαρίσματά σου και δεν έχεις πιστέψει στην αξία σου. Υπάρχουν πολλές φορές άνθρωποι γύρω μας που για δικούς τους λόγους προτιμούν να έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση! Εμείς όμως, το χρωστάμε στον εαυτό μας και θα αντιδράσουμε σε μία τέτοια παράνοια. Σεβόμαστε τον εαυτό μας και παλεύουμε για τα δικαιώματά του.https://www.healthweb.gr/2016/12/tessera-apla-vimata-gia-na-tonwsete-to-dunamismo-sas/