Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Επτά σημάδια που δείχνουν ότι απαιτούνται αλλαγές στη ζωή σας

Νιώθετε συνεχώς ανησυχία ή δυσαρέσκεια χωρίς συγκεκριμένο λόγο

Δεν υπάρχει φανερός λόγος για να μην είστε ευτυχισμένοι, κι όμως, κάτι που δεν έχετε ακόμα μπορέσει να εντοπίσει, λείπει, και αυτό το συναίσθημα φαίνεται να σας ακολουθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της
καθημερινότητάς σας.

Νιώθετε έντονη ζήλια για το τι κάνουν οι φίλοι και συνομήλικοί σας

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που μας επικοινωνεί ότι υποσυνείδητα δεν έχουμε αποδεχτεί τον εαυτό μας. Όταν νιώθετε θυμό ή ζήλια για το τι έχουν ή κάνουν οι φίλοι σας (παρά το γεγονός ότι δεν θέλετε ακριβώς αυτό που έχουν), αυτό που προσπαθείτε να σας πείτε είναι ότι κάτι υπάρχει μέσα σας που σας εμποδίζει να κυνηγήσετε αυτό που επιθυμείτε.

Έχετε αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες

Ίσως υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σας που είναι έτοιμο να δεχτεί κάτι νέο και ένα άλλο κομμάτι που φοβάται να αφήσει το γνωστό μονοπάτι. Ίσως είστε με κάποιον για τον οποίο νοιάζεστε πολύ, αλλά επίσης θέλετε να μείνετε μόνοι για λίγο. Ασχέτως της κατάστασης, δεν είστε ξεκάθαροι με τον εαυτό σας για το τι θέλετε και έχετε βάλει τη ζωή σας στην αναμονή εξαιτίας αυτού.

Δεν μπορείτε να προοδεύσετε σε σημαντικά για εσάς projects

Νιώθετε συνεχώς κολλημένοι, συγχυσμένοι και με θολή σκέψη, αλλά κυρίως νιώθετε αντιπαραγωγικοί. Αυτό συμβαίνει, όταν προσπαθούμε να πιέσουμε κάτι πολύ. Τώρα, η σκέψη σας είναι περισσότερο κολλημένη στο project, παρά στην ίδια τη δουλειά που χρειάζεται και γι? αυτό το λόγο, υπάρχει κάτι που μάλλον είναι καλό να επανεξετάσετε.

Κρίνετε τους ανθρώπους που έχουν αυτά που θέλετε

Όταν επικρίνετε τους ανθρώπους που έχουν αυτό που επιθυμείτε και αυτό που παλεύετε να αποκτήσετε, αναπτύσσετε μια υποσυνείδητη, παράλογη συσχέτιση ότι είναι κακό να έχει κάποιος αυτό που θέλετε ή νιώθετε ότι δεν σας αγαπούν ή αποδέχονται… κάτι που κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Νιώθετε σα να έπρεπε να βρίσκεστε πολύ πιο μπροστά από εκεί που στέκεστε τώρα

Συχνά, αυτό το συναίσθημα αναδύεται, όταν νιώθετε ότι ασφυκτιάτε από τα παρανοϊκά «πρέπει» που σας ορίζει η κοινωνία και από το σκληρό χρονικό περιθώριο, μέσα στο οποίο πρέπει να πετύχετε κάτι, αλλά βαθιά μέσα σας, γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε να ήσαστε σε καλύτερη θέση από την τωρινή.

Εξιδανικεύετε το παρελθόν και φοβάστε το μέλλον

Κρατάτε τον εαυτό σας δέσμιο του παρελθόντος, νομίζοντας ότι εκείνο ήταν καλύτερο από το παρόν και φοβάστε ότι το μέλλον θα αποδειχθεί χειρότερο.https://www.healthweb.gr/2018/02/epta-simadia-pou-dichnoun-oti-apetounte-allages-sti-zoi-sas/