Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας υπερσeξουαλικής γυναίκας;

Η υπερσeξουαλικότητα είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί εκτενώς μεταξύ των ψυχιάτρων και των σεξολόγων, οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το αν η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα είναι πραγματικά μια διαταραχή. Ωστόσο, το περίεργο είναι ότι οι γυναίκες είναι η ομάδα που αγνοείται πιο σχυνά στις μελέτες για την υπερσeξουαλικότητα.

Επειδή οι περισσότερες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στους άνδρες, υπάρχει μια εντύπωση ότι το φαινόμενο συνδέεται με το αρσενικό φύλο, είπαν οι ερευνητές. Ένας άλλος λόγος για την έλλειψη γνώσεων σχετικά με τη γυναικεία υπερσeξουαλικότητα μπορεί να οφείλεται σε πολιτιστικές προκαταλήψεις που εμποδίζουν τις γυναίκες να είναι πολύ ανοιχτές με τη σeξουαλική τους συμπεριφορά ή να παραδέχονται τις σeξουαλικές τους δραστηριότητες.

«Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ πιο αποδεκτό για τους άνδρες να εκδηλώνουν υπερσeξουαλική συμπεριφορά, σε αντίθεση με τις γυναίκες», δήλωσε ο Rory Reid, επίκουρος καθηγητής της έρευνας και ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες, ο οποίος δεν συμμετείχε στη νέα μελέτη. «Οι υπερσeξουαλικοί άνδρες χαρακτηρίζονται ως πραγματικοί άνδρες, ενώ στις υπερσeξουαλικές γυναίκες αποδίδονται υποτιμητικοί όροι».

Η υπερσeξουαλική γυναίκα και τα «συμπτώματά» της

Για να καταλάβουν τα χαρακτηριστικά της υπερσeξουαλικής γυναίκες, οι ερευνητές ρώτησαν περίπου 1.000 γυναίκες στη Γερμανία – κυρίως φοιτήτριες – πόσο συχνά αυνανίζονται, αν παρακολουθούν πορνό και πόσους ερωτικούς συντρόφους είχαν.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης την υπερσeξουαλική συμπεριφορά με ένα ερωτηματολόγιο που ονομάζεται Hypersexual Behavior Inventory, το οποίο περιλαμβάνει 19 ερωτήσεις σχετικά με το πόσο συχνά ένα άτομο χρησιμοποιεί το σeξ για να αντιμετωπίσει τα συναισθηματικά του προβλήματα, αν μπορεί να ελέγξει τη σεξουαλικότητά του και κατά πόσο η σeξουαλική δραστηριότητα τον εμποδίζει στη δουλειά ή τις σπουδές. Περίπου το 3% των γυναικών ταξινομήθηκαν ως υπερσeξουαλικές με βάση το ερωτηματολόγιο.

Τα χαρακτηριστικά τους ήταν:

υψηλά ποσοστά αυνανισμού,
αυξημένη χρήση πορνογραφίας,
αυξημένος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων

Σύμφωνα με προηγούμενη μελέτη, η υπερσεξουαλική γυναίκα είχε πιο παθητική συμπεριφορά, την οποία χρησιμοποιούσε για να ελέγξει και να επηρεάσει τις διαπροσωπικές της σχέσεις. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of σexual Medicine, τον Ιούνιο.

Διαφέρουν γυναίκες και άντρες;

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, οι υπερσeξουαλικές γυναίκες μοιάζουν στη συμπεριφορά με τους υπερσeξουαλικούς άνδρες, που παρουσιάζουν εξάρτηση από την πορνογραφία, υπερβολικό αυνανισμό και ασυδοσία.

Ωστόσο, η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι οι υπερσeξουαλικές γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι bisexual. Αντίθετα, οι υπερσeξουαλικοί άνδρες τείνουν να είναι ετεροφυλόφιλοι, είπε ο Δρ Reid στο Science.

Είναι ανησυχητική η υπερσεξουαλικότητα;

Στην πέμπτη (και πιο πρόσφατη) έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), η American Psychiatric Association αποφάσισε να μην συμπεριλαμβάνει την υπερσeξουαλικότητα στους εθισμούς, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είναι πρόβλημα της ψυχικής υγείας.

Αν και δεν είναι εύκολο να οριοθετηθεί πόσο σeξ θεωρείται «υπερβολικά» πολύ, οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να γίνει πρόβλημα για τους ανθρώπους στους οποίους προκαλεί άγχος, ντροπή ή οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες στη ζωή τους -όπως την απώλεια της θέσης εργασίας τους λόγω της σeξουαλικότητάς τους.https://ipop.gr/themata/eimai/%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84/