Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Πώς να ξεπεράσεις την απογοήτευση!

Ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται την βελτίωση της ερωτικής τους και όχι μόνο ζωής, είναι η προσπάθεια να επανέλθουν μετά από μια απογοήτευση.

Το συναίσθημα της απογοήτευσης, ειδικά στο κομμάτι που λέγεται ερωτική ζωή και γυναίκες, μπορεί να πυροδοτηθεί με διαφορετικό τρόπο σε σένα από ότι σε κάποιον άλλον. Μπορεί να σε πιάσει σε κάποια φάση
της ζωής σου επειδή ποτέ στα χρόνια που ζεις δεν είχες τις γυναίκες που ήθελες, σε πλήθος και ποιότητα. Ίσως να σε πιάσει επειδή δεν σου έδιναν τη σημασία που σου αξίζει και αναζητούσες. Ενδέχεται να πυροδοτηθεί όταν δεις ότι οι πρώτες σου προσπάθειες να διεκδικήσεις αυτές που θες, πέφτουν στο κενό ασχέτως αν φταις ή όχι. Και φυσικά, είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς μετά από έναν άσχημο χωρισμό.

Σίγουρα, δεν έχει να κάνει με τις γυναίκες, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε, όμως πολλές φορές αποδίδουμε αυτό το αρνητικό συναίσθημα σε αυτές. Αν και έχουμε πει ότι κυρίως σε εμάς είναι το πρόβλημα πέφτουμε σε αυτή τη παγίδα και αυτό δημιουργεί στο μυαλό μας μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για το γυναικείο φύλο, που με τη σειρά του μας εμποδίζει ακόμα περισσότερο να τις προσεγγίσουμε, να τις διεκδικούμε και φυσικά να τις εισάγουμε στη ζωή μας. Αυτό δηλαδή που μας προστάζει η
φύση μας ως άνδρες.

5 κινήσεις για να μη σε κυριεύει η απογοήτευση.

Α) Μάθε από αυτήν. Δες το σαν ένα μάθημα ακόμα και προχώρα στην εφαρμογή της νέας σου γνώσης. Κάτι δεν της άρεσε, κάτι δεν έκανες σωστά, κάτι δεν ταίριαζε στο τρόπο σου. Αυτή η απογοήτευση σου δείχνει το τι λίγο πολύ. Προσάρμοσε την τακτική σου και ξαναπροσπάθησε. 1000 και 100000 φορές αποτυχημένων προσπαθειών με προσωρινό πόνο, αξίζουν για μια και μόνο επιτυχία για πάντα.

Β) Ξεκαθάρισε τους στόχους σου. Όσο πιο ξεκάθαρος είσαι σε αυτό με τον εαυτό σου τόσο θα βλέπεις που σε επηρεάζει η απογοήτευση. Απλοϊκό παράδειγμα. Αν στόχος σου είναι να έχεις πολλές γυναίκες στο κρεβάτι σου, τότε ο χωρισμός από μία συγκεκριμένη ίσως σε βοηθάει. Αν ο στόχος σου είναι να έχεις μια εξαιρετικά ποιοτική γυναίκα δίπλα σου, τότε ο αρνητισμός και η αναιδής άρνηση διαθεσιμότητας μιας γυναίκας που μόλις γνώρισες, αμέσως σου δείχνει πως δεν χρειάζεσαι μια τέτοια γυναίκα δίπλα σου.

Γ) Βάζε μικρότερους στόχους. Είναι βασικός κανόνας για την επιτυχία σε οτιδήποτε. Μη ξεκινάς μια κουβέντα με μια γυναίκα με στόχο να την ρίξεις στο κρεβάτι σου την ίδια μέρα, όταν είσαι εκτός παιχνιδιού για χρόνια. Είναι λογικό να πάει στραβά και να απογοητευτείς. Ξεκίνα με το να κρατήσεις τη κουβέντα μαζί της 5 λεπτά. Μετά 10 και μετά 30. Αυτοί θα είναι οι στόχοι σου. Μικρότεροι στόχοι, περισσότερες επιτυχίες, καλύτερη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Δ) Επέμενε. Το ξέρω, είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Όμως ο εγκέφαλος τα λέει αυτά. Είναι παιχνίδι του μυαλού σου. . Τώρα ακούει τις αρνητικές εμπειρίες που έχεις και έτσι αποφασίζει. Αν ανταλλάξεις τις αρνητικές εμπειρίες με θετικές τότε οι επιλογές σου θα είναι πιο αισιόδοξες και θετικές και θα σε φέρνουν εκεί που θες. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Ε) Βάλε στη ζωή σου θετικούς ανθρώπους που ξέρουν να πουν μια κουβέντα που θα σε βοηθήσει. Δεν έχει καμία αξία να έχεις αρνητικούς ή άσχετους με το θέμα ανθρώπους και να τους ακούς, την ώρα που η απογοήτευση χτυπάει. Καλύτερα να αλλάξεις το περιβάλλον και φυσικά και αυτούς μαζί του. Βρες δυο νέους φίλους, μίλα μαζί μας ή στη χειρότερη κόψε οποιαδήποτε αρνητική επιρροή.
https://www.menofstyle.gr/pos-na-xeperasis-tin-apogoitefsi/