Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Οχι άλλη μιζέρια,ζήσε....

Οχι άλλη μιζέρια, φτάνει πιά !

Μήπως διαφωνείς; Μήπως δεν έχεις συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή σου έναν άνθρωπο που ένιωσες με το που τον συνάντησες να γίνεσαι ένα ψυχολογικό ράκος;

Όχι φίλε μου δε φταις εσύ, αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν θετικότητα για να ισορροπήσουν τη δική τους αρνητικότητα.
Όχι μη μπερδεύεσαι δεν είσαι και εσύ μίζερος επειδή κάποιες
στιγμές πιάνεις τον εαυτό σου να γκρινιάζεις γιατί κάτι

Άνθρωποι είμαστε όχι ρομπότ, έχουμε και τα πάνω μας και τα κάτω μας. Ε αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι μονίμως έτσι.

Γκρινιάζουν συνεχώς για μία κατάσταση που αρνούνται να προσπαθήσουν να αλλάξουν. Μη σου πω πως θεωρούν πάντα κάποιον άλλο υπεύθυνο για τη δική τους κατάντια.

Θες να σου πω σα φίλοι πώς είναι; Αυτοί οι φίλοι που συνεχώς παίρνουν από σένα χωρίς να δίνουν; Έλα δεν μπορεί να μην έχεις πετύχει έναν τέτοιον που απλά σιγά σιγά τον έκανες πέρα.

Μίζερος άνθρωπος ναι, αυτό είναι μη φοβάσαι να το πεις δεν είναι «too much» χαρακτηρισμός, είναι αυτό που του πρέπει. Θες να μιλήσουμε για τις διαπροσωπικές του σχέσεις; Άστο να πάει άστο… έρχεται σε σένα για να κρεμάσει τις ανασφάλειές του και μένεις εσύ να παλεύεις για ότι δε σώνεται.

Αχ γλυκέ μου άνθρωπε δεν έμαθαν όλοι να δίνουν ουσία στην αναπνοή τους.
Ξέρεις ακόμα και στα δύσκολα που περνάμε και σα λαός και σαν άνθρωποι ατομικά ένα είναι το δεδομένο, ένα είναι το πέρασμά μας από αυτή τη ζωή και πρέπει να το αντιληφθούμε όσο πιο νωρίς γίνεται. Το «ζήσε ρε κλάψα» όσο λαϊκό κι αν ακούγεται κρύβει μεγάλη προτροπή.

Ζήσε, άσε τη μιζέρια σου και ζήσε, άλλοι δεν είχαν αυτήν την ευκαιρία ή την είχαν για πολύ μικρό διάστημα.

Ζήσε και άφησε πίσω σου συντρίμμια, τα καλά συντρίμμια αυτά που δείχνουν πως τη ζωή σου την έζησες με πάθος. Κι αν είσαι μίζερος δεν έχεις πάθος κι αν δεν έχεις πάθος δε ζεις και αν δε ζεις τί στο καλό κάνεις πες μου;

Θες μια συμβουλή; Μείνε μακρυά από τέτοιους ανθρώπους γιατί θα σε παρασύρουν άθελά σου σε χαζές ψυχολογίες και δεν το θες.

Εσύ για άλλο παλεύεις καθημερινά, για την αυτοβελτίωσή σου, για να ζεις με νόημα και να δίνεις την καλή σου ενέργεια στον έξω κόσμο που τόσο τη χρειάζεται.

Μείνε λοιπόν μακρυά τους όσο κοντινοί σου και μη είναι… Ζήσε καλά, ζήσε έντονα…
ΖΗΣΕ !

Δέσποινα Ελευθεριάδου

Ψυχολογικός Φάρος