Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Οι μόνοι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά.| Άλφρεντ Άντλερ

Ο σπουδαίος συνεργάτης του Σίγκμουντ Φρόυντ και ιδρυτής της ατομικής ψυχολογίας, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 28 Μαίου του 1937.


https://www.klik.gr/gr/el/body-and-soul/alfrent-antler-oi-monoi-fusiologikoi-anthropoi-einai-autoi-pou-den-gnorizoume-polu-kala-3-2-2-2/

Ο σπουδαίος συνεργάτης του Σίγκμουντ Φρόυντ και ιδρυτής της ατομικής ψυχολογίας, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 28 Μαίου του 1937.- Από τη
" Οι μόνοι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά." είπε ο κορυφαίος Αυστριακός γιατρός και ψυχολόγος, Άλφρεντ Άντλερ.

Η αλήθεια είναι ότι τον πρώτο καιρό που γνωρίζουμε κάποιο πρόσωπο, συνήθως θέλει να μας κάνει καλή εντύπωση, όπως κι εμείς σε εκείνο. Έτσι, λοιπόν, παρουσιάζονται κυρίως τα θετικά στοιχεία ενώ ό,τι αρνητικό είναι καλά καλυμμένο... Στην πορεία, όμως, καθώς περνάει ο καιρός, αργά ή γρήγορα, ο αληθινός χαρακτήρας βγαίνει στην επιφάνεια κι αυτό γίνεται όταν υπάρχει τριβή στην ανθρώπινη σχέση... Όταν οι "μάσκες πέφτουν" … παύουν να είναι όλα καλά και φυσιολογικά...

Ο ιδρυτής της σχολής της Ατομικής ψυχολογίας, συνεργάστηκε με τον Σίγκμουντ Φρόυντ για 9 περίπου χρόνια, εκφράζοντας δικές του ανεξάρτητες απόψεις για το πρόβλημα των νευρώσεων. Μπορεί να δέχτηκε την άποψη της ύπαρξης ασυνείδητων δυνάμεων που συμμετέχουν αποφασιστικά στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς και της προσωπικότητας γενικά του ατόμου, αλλά απέρριψε τις απόψεις του Φρόυντ που σχετίζονται με το περιεχόμενο του ασυνείδητου και την παντοδυναμία της λίμπιντο.

Συγκέντρωσα 10 αποφθέγματά του και σας τα παραθέτω...

Η υπερβολική ευθιξία είναι έκφραση ενός αισθήματος κατωτερότητας.

Οι μόνοι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά.

Ο εγωιστής δεν ενδιαφέρεται ποτέ για τους συνανθρώπους του και παρ? όλο που συναντάει τις περισσότερες δυσκολίες στη ζωή, κάνει το μεγαλύτερο κακό. Από τέτοιους ανθρώπους πηγάζουν όλες οι ατυχίες στη ζωή.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι ότι ίσως παίρνεις υπερβολικά πολλές προφυλάξεις.

Είναι ευκολότερο να πολεμάς για τις αρχές σου παρά να ζεις σύμφωνα μ? αυτές.

Πρέπει να ερμηνεύουμε τον κακό χαρακτήρα σαν ένα σημάδι αισθήματος κατωτερότητας.

Για την ανάλυση της συμπεριφοράς ενός ατόμου, πρέπει να εξετάζονται: η σχέση με το κοινωνικό σύνολο, η σχέση με τη δουλειά, η σχέση με το σεξ.

Ο άνθρωπος μαθαίνει πολύ περισσότερα απ` όσα καταλαβαίνει.

Όσο μεγαλύτερο το αίσθημα κατωτερότητας που έχει βιώσει ένας άνθρωπος, τόσο μεγαλύτερη η ορμή για κατάκτηση και τόσο πιο βίαιη η συναισθηματική διαταραχή.

Ο νευρωτικός είναι καρφωμένος στο σταυρό της φαντασίας του.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή


https://www.klik.gr/gr/el/body-and-soul/alfrent-antler-oi-monoi-fusiologikoi-anthropoi-einai-autoi-pou-den-gnorizoume-polu-kala-3-2-2-2/