Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Aπάντηση σε γυναίκες που βιώνουν χωρισμό & έχουν αγωνία για τις επιπτώσεις στα παιδιά τους

Βιώνεις αγωνία σου εξαιτίας της πιθανότητας χωρισμού με τον άντρα σου & την επίπτωση του στο παιδί σου. Έχεις να αντιμετωπίσεις τα δικά σου συναισθήματα απογοήτευσης αλλά ταυτόχρονα την αγωνία για το παιδί σου. Είναι φυσικό να έχεις άγχος για το πως θα το χειριστείς. Πάντα ένας χωρισμός εμπεριέχει πόνο & απογοήτευση. Πρέπει να βεβαιωθείς ότι όντως θα χωρίσετε & μετά προετοίμασε εσύ κατάλληλα το παιδί σου & μην αφήσεις να το κάνει κάποιος άλλος που μπορεί να κάνει λάθη & να πει ανακρίβειες.

Πρώτα πρέπει να διαχειριστείς τα δικά σου συναισθήματα απογοήτευσης. Να τα σκεφτείς & να τα συζητήσεις ακόμα & με τη βοήθεια κάποιου ειδικού συμβούλου. Αυτό που βιώνεις είναι δύσκολο, συναισθηματικά & πρακτικά . Βάλε σε τάξη? τα συναισθήματα & τις σκέψεις σου. Τότε μόνο θα μπορέσεις να βοηθήσεις ουσιαστικά & το παιδί σου. Μόνον όταν εσύ είσαι δυνατή & ισορροπημένη, θα μπορέσεις να του ?περάσεις? συναισθήματα ασφάλειας & ηρεμίας.

Πρέπει να κατανοήσεις ότι σε ένα μικρό παιδί η πιθανότητα να χωρίσουν οι γονείς του είναι φυσικό να το γεμίζει διάφορα αρνητικά συναισθήματα, για αυτό πρέπει εσύ & ο πατέρας του, εάν είναι σε θέση, να του μιλήσετε μαζί με ειλικρινή, απλά & ξεκάθαρα λόγια, που ταιριάζουν στην ηλικία του, ώστε να το προετοιμάσετε. Το παιδί που βιώνει μια τέτοια κρίση έχει ανάγκη για επιβεβαίωση αγάπης & ασφάλειας μέσω σταθερών γονεικών προτύπων. Εάν μπορείτε & οι δύο να του το προσφέρετε είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε μαζί. Εάν ο πατέρας δεν μπορεί, τότε εσύ πρέπει να γίνεις μια πηγή ασφάλειας & σταθερότητας για εκείνο.

Επιβεβαίωσέ το για την αγάπη σου με πράξεις & μετά με λόγια!

Η υπέροχη απάντηση της εξαίρετης ψυχολόγου Τζίνας Θανοπούλου

https://www.klik.gr/gr/el/body-and-soul/apantisi-se-gunaikes-pou-bionoun-chorismo-echoun-agonia-gia-tis-epiptoseis-sta-paidia-tous/' target='_blank'>https://www.klik.gr/gr/el/body-and-soul/apantisi-se-gunaikes-pou-bionoun-chorismo-echoun-agonia-gia-tis-epiptoseis-sta-paidia-tous/