Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Μιλώντας με έναν ζιγκολό :

Ο Παύλος είναι 37 ετών, ψιλός, μελαχρινός,γυμνασμένος, με μεγάλα μαύρα μάτια και έντονα σαρκώδη χείλη.
Το επάγγελμα που δηλώνει επίσημα είναι μηχανικός αυτοκινήτων,αφού συνεχίζει να διατηρεί ανοιχτό στο κέντρο της Αθήνας το συνεργείο που του άφησε ο πατέρας του.

Τι είναι αυτό που τον όπλισε με θάρρος ζητώντας ψυχολογική υποστήριξη; Τι είναι αυτό που τον έχει σημαδέψει στη ζωή και το κουβαλάει σε κάθε του σχέση;

Ο Παύλος δεν διατηρεί μόνο συνεργείο, είναι ένας από τους πιο καλοπληρωμένους άντρες που προσφέρει ερωτική συντροφιά σε κυρίες μεγάλης ηλικίας, αλλά και σε άτομα του ίδιου φύλου με εκείνον τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του.

Εξαιτίας της εντυπωσιακής εμφάνισης που έχει στα 22 του εντός γυμναστηριάκου χώρου τον πλησίασε ένας επιφανής άντρας μεγαλύτερης ηλικίας με οικογένεια ,του ζήτησε να τον συνοδεύσει σε ένα ιατρικό συνέδριο στο εξωτερικό.

Ο Παύλος το σκέφτηκε πολύ και δέχτηκε αυτό το ταξίδι αφού η οικονομικη του κατάσταση δε θα του το επέτρεπε ποτέ.

Έζησε την απόλυτη χλιδή ενδίδοντας στο ερωτικό κάλεσμα του επιφανή κυρίου, ήταν το εισιτήριο στο κόσμο διαστροφής.

Οι υπηρεσίες του κοστίζουν ανάλογα το "που" και τι "θέλει" ο εκάστοτε πελάτης.

Δεν έχει σημασία η ηλικία, το φύλο,η καταγωγή, μορφωτικό επίπεδο.

Το πιο συνηθισμένο χαρακτηριστικό που έχουν τα άτομα που καταφεύγουν να πληρώσουν για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις είναι επειδή δε θέλουν να δώσουν δικαίωμα στην οικογένεια τους, ουσιαστικά δε πληρώνουν για το πρακτικό κομμάτι αλλά για την εχεμύθεια.

Ο Παύλος είναι σε δίλημμα, να συνεχίσει το τρόπο ζωής που έχει μέχρι σήμερα με όλα τα επακόλουθα; Ή να αποκοπεί από το επάγγελμα του ζιγκολό έχοντας την εναλλακτική του συνεργείου και να αφοσιωθεί στη κοπέλα με την οποία έχει δεσμό και δεν γνωρίζει την αλήθεια ;

Σαφώς θα αλλάξει η ποιότητα των ανέσεων,αφού θα ζει πια σαν μηχανικός αυτοκινήτων.
Στα 37 του είναι λογικό να τον απασχολεί αύτο το ερώτημα εφόσον μεγαλώνει και ήδη επισκέπτεται πλαστικούς χειρουργούς για τα πρώτα μπότοξ ,και μικροεπεμβάσεις επανορθωτικής αφού το γυμναστήριο και τα αναβολικά δεν είναι αρκετά , έχει εμμονή για το αν είναι ωραίος ,γεμάτος ανασφάλειες, αφού το κίνητρο για την επιλογή του από το πελάτη είναι η εμφάνιση του.

Η σεξουαλικη ταυτότητα του πάσχοντα έχει διαταραχθεί, εμφανίζει συμπεριφορά που διαφέρει από τα γενετήσια χαρακτηριστικά της βιολογικής του ταυτότητας.
Συγκεκριμένα ο Παύλος πάσχει από ψευδομοφυλοφιλία, αποτελεί ξεχωρι
στή μορφή ασθένειας,το αντρικό φύλο έχει πρωτεία.

Έχει ερωτικές επαφές με άτομα του ίδιου φύλου, παίζει ρόλο παθητικού και ενεργητικού, δε πράττει όμως έτσι για να ικανοποιήσει δική του επιθυμία ,αλλά έχει από τον πελάτη μεγάλες οικονομικές απολαβές.
Οι επαγγελματίες ζιγκολό δεν έχουν ηθικές αναστολές ,θα έκαναν τα πάντα για να επιτευχθούν οι στόχοι τους.

Άλλωστε είναι συμπλεγματικές προσωπικότητες ,δυστυχώς λόγο του βίου τους βάλλονται και από άλλες διαταραχές όπως μυθομανία , κατάθλιψη, είναι απόλυτα χειριστικοί με το περιβάλλον τους για να μη κινήσουν υποψίες.

Οι ψευδομοφυλόφιλοι κατά κύριο λόγο είναι μοναχοπαίδια, μεγαλώνουνε μέσα σε οικογένειες με μητέρα δεσποτικού χαρακτήρα που την ακολουθεί ένας πάτερας άβουλος.

Η μητέρα είναι υπερπροστατευτική με το παιδί ,ενώ ο πατέρας αδυνατεί να αποτελέσει πρότυπο,έτσι ο γιος έχει πλήρη ταύτιση με τη μητέρα του.


Στην αντίθετη περίπτωση που νοσεί γυναίκα οι αιτίες και τα κίνητρα διάφερουν.
Στο επί πληρωμή παιχνίδι των συνευρέσεων πρωταγωνιστούν οι σεξουαλικές διαταραχές.
Τα ταμπού, η ενοχικότητα, οι προκαταλήψεις δεν έχουν θέση.
Ο Παύλος έχει κληθεί πολλές φορές να αυνανιστεί ,όχι μόνο για χάρη του πελάτη του αλλά μπροστά και σε άλλο κοινό ή να ικανοποιήσει με φετιχισμό και σαδομαζοχισμό.

Η συνηθέστερη πάθηση είναι η ηδονοβλεψία,
Ο πελάτης ταυτίζεται με το άτομο που έχει πληρώσει για να το βλέπει σε πλήρη σεξουαλική δράση με άλλο ή άλλα άτομα και να διεγερθεί με αποτέλεσμα την ικανοποίηση του,αφού ο ίδιος νιώθει ανεπαρκής για να συμμετέχει σε μια τέτοια πράξη.
Η ηδονοβλεψία καθίσταται σαν σεξουαλική διαταραχή όταν χρησιμοποιείται σαν βασική ερωτική ικανοποιήση αποφεύγοντας τη σωματική επαφή.

Σε μια συνεδρία μας ο Παύλος εξομολογήθηκε πως ανάλογα το χρηματικό ποσό που λαμβάνει και το πελάτη, φιλάει και στο στόμα, μάλιστα προτιμά να φιλάει άντρες,άτομα που νοσούν από τρανσεξουαλισμό ή παρενδυσία, από το να φιλάει γηραιές κυρίες.

Ο Παύλος ευτυχώς φρόντισε να λάβει βοήθεια,βάζοντας σταδιακά σε σειρά τα βιώματα του αφήνοντας πίσω το επάγγελμα που του χάρισε μια άνετη ζωή αλλά του στέρησε άλλα πιο σημαντικά την αγάπη και τον έρωτα.
Να βρει τη δύναμη να πει την αλήθεια στη σύντροφο του Μαρία δίνοντας της το δικαίωμα να επιλέξει εάν θέλει να προχωρήσει μαζί του ή όχι, αφού τα ψέματα και οι δικαιολογίες για να καλύψει τηλεφωνήματα και εξόδους λόγω της διπλής ζωής, έχουν δηλητηριάσει τη σχέση τους, και καμία σχέση πότε δε κράτησε στο ψέμα.

Πρέπει να μάθει να ζει με το μεροκάματο του συνεργείου, να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μεγαλώνει ,οφείλει πάντα να προσέχει χωρίς να βάζει σε κίνδυνο την υγεία του.

Διαφορετικά οι συνέπειές θα είναι οδυνηρές, οι γυναίκες που θα είναι δίπλα του θα έχουν ανάλογο βίο αναπτύσσοντας ψυχαναγκαστική σχέση για να μη καταλήξουν μόνοι, πνιγμένοι από τις ψυχικές διαταραχές που δε θα είναι διαχειρίσιμες.

Φίλε μου Παύλο σε ευχαριστώ για τη κατάθεση ψυχής σου.

Χριστίνα Βάιλα
Ψυχολόγος

Συνεργάτης Ψυχολόγικου Φάρου