Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος

e-Psychology Magazine

Δε θέλω να με φοβάσαι, να με σέβεσαι θέλω.

Στη ζυγαριά της ζωής μου μέτρησα το φόβο και τον σεβασμό. Δυο τόσο διαφορετικές και εξίσου σημαντικές έννοιες που στριφογύριζαν στο μυαλό μου τελευταία. Και ξέρεις κάτι; Έγειρε το βαρίδιο μου από την πλευρά του σεβασμού.

Δε θέλω να με φοβάσαι, να με σέβεσαι θέλω. Ο φόβος τρομάζει τους ανθρώπους, σκοτεινιάζει και μαυρίζει την ψυχή τους. Εμένα δε μου αρκεί αυτό. Δε με ικανοποιεί να αντικρίζω το φόβο στα μάτια σου. Δε θέλω μόνο να με φοβάσαι όταν με έχεις απέναντί σου.

Δε με χαροποιεί να μου μιλάς μόνο και μόνο από φόβο ή και από ανάγκη. Δε με γεμίζει το μαύρο χρώμα εκείνο το σκοτεινό του φόβου στη ψυχή σου. Δε θέλω να μου μιλάς γιατί φοβάσαι το επόμενό μου βήμα, το άγριο βλέμμα μου ή τα λόγια που τυχόν σου ξεστομίσω.

Δεν ικανοποιούμαι μονάχα σκορπίζοντας το φόβο γύρω μου γιατί επιδιώκω κάτι πολύ πιο ισχυρό και αδιαπραγμάτευτο, το σεβασμό σου.

Δε θέλω να με φοβάσαι, να με σέβεσαι θέλω. Επιθυμώ να εκτιμάς την προσωπικότητά μου, τις ανάγκες και τα θέλω μου. Επιδιώκω να σέβεσαι την διαφορετικότητά μου, τις αντιλήψεις μου που μπορεί να μη μοιάζουν με τις δικές σου. Θέλω να αποδέχεσαι τις αδυναμίες μου και τα λάθη μου γιατί δεν είμαι αλάνθαστος όπως και εγώ θα κάνω για σένα. Να δέχεσαι τον τρόπο ζωής μου και να στέκεσαι δίπλα μου για αυτό που είμαι και όχι από φόβο ή ανάγκη. Να σέβεσαι εμένα που διαφέρω από εσένα, γιατί είμαστε διαφορετικοί μα εξίσου τόσο ξεχωριστοί άνθρωποι.

Δε θέλω να με φοβάσαι να με σέβεσαι θέλω… Αυτό επιθυμώ και είμαι απόλυτος πια.


http://www.anapnoes.gr/de-thelo-na-me-fovase-na-me-sevese-thelo/