Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Αν δεν κλείσεις τους λογαριασμούς με το παρελθόν, μην μιλάς για μέλλον

Σας βαρέθηκα πια. Όλα ίδια, τετριμμένα χωρίς καμιά ουσιαστική διαφορά από τον προηγούμενο ή τον επόμενο. Πιστά αντίγραφα ο ένας του άλλου.
Σχέσεις εξαρτημένες με το παρελθόν που ποτέ κανένας δεν είχε την δύναμη να απαγκιστρωθεί από αυτό μια και έξω. Δεν κατάφεραν για τους δικούς τους λόγους να κόψουν τον ομφάλιο λώρο από το παρελθόν τους και προσπαθούν να χτίσουν ένα μέλλον αβέβαιο πάνω σε θεμέλια σαθρά.

Πόσο ίδια και προβλέψιμα όλα αυτά που συμβαίνουν, βαρέθηκα να βλέπω σκηνές να επαναλαμβάνονται, σαν κακές επαναλήψεις θυμίζουν. Σχετίζονται με το παρελθόν γιατί οι περισσότεροι φοβούνται να φύγουν από αυτό λες και δεν υπήρχε ζωή πριν από όλα αυτά.

Οι λόγοι είναι κατανοητοί και αυτονόητοι. Ο υπέρμετρος εγωισμός, η επαναλαμβανόμενη ανάγκη από συνεχής επιβεβαίωση, η σιγουριά της καβάντζας και φυσικά η εύκολη επιστροφή σε οικείο έδαφος. Λίγο απασχολεί αν το παρελθόν ήταν το χειρότερο, η σημασία της επιστροφής είναι η διαρκής επιθυμία να νιώθουν ποθητοί και κυρίαρχοι.

Όλα αυτά στο δικό μου μυαλό δεν είναι κατανοητά, δεν είναι γνώριμα και φυσιολογικά.
Δεν τα γουστάρω καθόλου, δεν τα θέλω, μου πονάνε το μυαλό. Το παρελθόν κάποιες φορές δημιουργεί εξαρτήσεις και εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.
Εγώ, που λες με το παρελθόν μου έκοψα κάθε επαφή, κάθε διπλωματική σχέση.
Απαγκιστρώθηκα και έφυγα όσο πιο μακριά μπορούσα.

Βλέπεις ο δικός μου πολιτισμός δεν συμπεριλαμβάνει σουηδικού τύπου μοντέλα.
Δεν μου έκανε το παρελθόν μου και δεν βρίσκω και τον λόγο να έχω και επαφές είτε στενού είτε τυπικού χαρακτήρα.
Γιατί αν μου έκανε ίσως ήταν και παρόν ή ακόμα καλύτερα ίσως έβαζε σοβαρή υποψηφιότητα για να ονειρευτώ μαζί του και το μέλλον μου.

Ξέρω δεν είναι εύκολο, θέλει δύναμη, θέληση και ισχυρό χαρακτήρα να φύγεις μια και έξω από το παρελθόν σου, να το απαρνηθείς και να το διαγράψεις οριστικά.
Θέλει τακτική για να μπορείς την επόμενη φορά που θα σου χτυπήσει την πόρτα το παρελθόν σου να του την κλείσεις κατάμουτρα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Θέλει δύναμη, μαγκιά και γερό νευρικό σύστημα για να κόψεις τον γόρδιο δεσμό.
Κάποιες φορές επιβάλλεται για να προχωρήσεις μπροστά.

Διαφορετικά δεν μπορείς να απαιτείς από κανέναν και τίποτα. Απαιτούνται λύσεις δραστικές και δυναμικές, χωρίς συναισθηματισμούς και δεύτερες σκέψεις.
Αλλά στους περισσότερους αρέσουν τα σιγουράκια που λέω και εγώ.
Εγώ με την σιγουριά τσακώθηκα. Την επιβεβαίωση από το παρελθόν μου δεν την γουστάρω, για αυτό φροντίζω κιόλας να μην έχω καμία απολύτως επαφή. Οι γέφυρες επικοινωνίας κόβονται για πάντα.

Την επιβεβαίωση μου θέλω να μου την δίνει το μέλλον μου και η αυτοπεποίθηση που θα με γεμίζει ο άνθρωπος που θα έχω δίπλα μου.
Όλοι εσείς οι απαγκιστρωμένοι με το παρελθόν σας μακριά από εμένα.
Και μια φιλική συμβουλή:
Όποιος έχει απαιτήσεις από το μέλλον του απαιτείτε να έχει κλείσει όλους τους λογαριασμούς του με το παρελθόν.
Αλλιώς τα φιλιά μου.

Γράφει η Μαρίσα Παππά

http://wp.loveletters.gr/%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84/