Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Βρε αγάπη μου παράτα το ψεύτικο κόσμο σου καιι έλα να τα πούμε από κοντά.

Τι να σου πρωτοπαραδεχτώ, ότι ακόμα και το βράδυ πετάχτηκα από τον ύπνο μου ψάχνοντας απεγνωσμένα να αντικρύσω ένα κόκκινο σημάδι ειδοποίησης… και όταν δεν είναι από άτομο της «προτιμήσεως» μου, ω Χριστέ απογοήτευση!

Το χειρότερο όλων που λες, είναι πως δεν περίμενα εγώ ποτέ να μπω σε διαδικασία να ψάχνω αυτό το κάτι παραπάνω μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή ή ενός κινητού.

Κι όμως που να ψάξω έτσι πώς έγιναν τα πράγματα… η τεχνολογία έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους λένε, εγώ όμως καταλήγω πως τους απομάκρυνε.

Βγαίνεις έξω μια υπέροχη «Θεσσανολικιώτικη» βραδιά, που όλα είναι τόσο κατάλληλα να φλερτάρεις να περάσεις όμορφα να νιώσεις να αισθανθείς βρε αδερφέ και εκεί που η ματιά σου πέφτει πάνω σε κάποιον/κάποια που σου κεντρίζει το ενδιαφέρον βλέπεις να ασχολείται με ένα κινητό σαν να είναι αυτός μοναχός του σε έναν άλλν πλανήτη …βρε αγάπη μου γλυκιά παράτα το ψεύτικο κόσμο σου κι έλα να τα πούμε από κοντά.

Σιγά μην πάρει χαμπάρι, πιθανότατα μόλις πήρε και το καινούργιο smartphone που βγάζει και γαμάτες selfie. Μπορώ εγώ να τα βάλω με την τεχνολογία; 0-45 από τώρα το σκορ στο λέω.

Και μετά κάνω μια αυτοεκτίμηση και λέω κάτσε βρε κορίτσι μου, τα ίδια δεν έκανες τα ίδια δεν κάνεις ενίοτε ποιόν κατηγορείς και με ποιο δικαίωμα; Ω ναι φίλε μου, μια από τα ίδια κι εγώ που μέχρι πρότινος φτιαχνόμουν με τα likes και τα σχόλια και τα αιτήματα φιλίας, λες και μεταμορφωνόμουν σε Πρώτη Κυρία. Καλά τα λες, η χαζομάρα στο μεγαλείο της.

Γιατί περί χαζομάρας πρόκειται όταν κλείνεσαι σε τεχνολογικούς μικρόκοσμους και περιμένεις ένα κουμπί να σου φτιάξει τη μέρα… Και μου ?ρχεται η αναλαμπή μια μέρα, βάζω τον εαυτό μου σε τροχιά απεξάρτησης γιατί περί εξάρτησης πρόκειται και λέω άντε κοριτσάκι μου σιγά σιγά βγες προς τα έξω…

Γιατί έξω είναι η ζωή χωρίς κινητό στο χέρι, έξω είναι εκείνος ο άνθρωπος που θα σε κάνει να το παρατήσεις για ώρες, έξω είναι οι στιγμές, το συναίσθημα, έξω είναι οι φίλοι μας οι πραγματικοί έξω είναι η ουσία... την έδωσα την υπόσχεσή μου… κάθε μέρα λοιπόν ξεκλέβω ένα λεπτό ακόμα πραγματικής ζωής… κάπου εκεί θα σε βρω και σένα… κάπου εκεί στα ουσιαστικά του κόσμου!

Γιατί ο έρωτας δε μπορεί να χάνεται όταν κολλάει το «wifi»…ο έρωτας είναι στα μάτια, στο βλέμμα, στο χάδι, στο από κοντά βρε παιδί μου, σε αυτό που καμία οθόνη δεν μπορεί να σου προσφέρει και κανένα μήνυμα γραπτό όσο όμορφα κι αν διατυπώνεται!


Δέσποινα Ελευθεριάδου


http://www.psixologikosfaros.gr