Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Seroxat (Παροξετίνη) - Σημαντικές πληροφορίες

Τι πρέπει να ξέρω για το seroxat?

Απάντηση:

* Η παροξετίνη ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται εκλεκτικοί ανταγωνιστές της επαναπροσληψης σεροτονίνης.Επηρεάζει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που μπορεί να προκαλούν κατάθλιψη, πανικό ή άγχος, ιδεοψυχαναγκαστικά συμπτώματα.

* Η παροξετίνη χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία της κατάθλιψης, της ιδεοξυχαναγκαστικής διαταραχής, της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής, της κοινωνικής αγχώδους διαταραχής (κοινωνική φοβία) και της μετατραυματικής αγχώδους διαταραχής.

* Xρειαζεται προσοχη στην οδηγηση, κατά τη χρήση μηχανημάτων και γενικότερα σε άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες, γιατί η παροξετίνη μπορεί να προκαλέσει νωθρότητα και ζάλη. Αν αισθανθείτε νύστα ή ζάλη αποφύγετε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

* Αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ όταν παίρνετε παροξετίνη, γιατί το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει το αίσθημα νωθρότητας και ζάλης που προκαλείται από το φάρμακο.

* Μπορεί να περάσουν 4 εβδομάδες ή και περισσότερο ως που να δράσει το φάρμακο, αλλά μη σταματήσετε να παίρνετε παροξετίνη χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας. Ειδικά αν παίρνετε το φάρμακο αυτό για διαταραχή πανικού να ξέρετε ότι τις πρώτες μέρες μπορεί να νιώσετε λίγο πιο έντονα τα συμπτώματά σας. Μην ανησυχήσετε για αυτό και συνεχίστε τη θεραπεία.

* Η απότομη διακοπή της παροξετίνης μπορεί να προκαλέσει άγχος, ναυτία, εφιδρώσεις, διαταραχές ύπνου και άλλα παρόμοια συμπτώματα, γι'αυτό καλύτερα η διακοπή να γίνεται σταδιακά.http://web4health.info/gr/answers/bio-parox-inf.htm