Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Ladose - (Φλουοξετίνη) - Σημαντικές πληροφορίες

Τι πρέπει να ξέρω για το ladose?

Απάντηση:

* Η φλουοξετίνη ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται εκλεκτικοί ανταγωνιστές της επαναπροσληψης σεροτονίνης.Επηρεάζει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που μπορεί να προκαλούν κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές της όρεξης, ή ιδεοψυχαναγκαστικά συμπτώματα.

* Η φλουοξετίνη χρησιμοποιείται κυρίως στη θεραπεία της κατάθλιψης, της ιδεοξυχαναγκαστικής διαταραχής και της βουλιμίας. Επίσης στη θεραπεία της προεμμηνορυσιακής δυσφορικής διαταραχής, τα συμπτώματα της οποίας εκδηλώνονται μια ή δυο εβδομάδες πριν από τη έμμηνο ρύση και συνήθως περιλαμβάνουν ευερεθιστότητα, διαταραχές της διάθεσης και έντασης, όπως και τα σωματικά συμπτώματα του "φουσκώματος" και της ευαισθησίας στο στήθος.

* Μπορεί να περάσουν 3 εβδομάδες ή και περισσότερο ως που να δράσει το φάρμακο, αλλά μη σταματήσετε να παίρνετε φλουοξετίνη χωρίς να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

* Χρειαζεται προσοχη στην οδηγηση, κατά τη χρήση μηχανημάτων και γενικότερα σε άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες, γιατί η φλουοξετίνη μπορεί να προκαλέσει νωθρότητα και ζάλη.

* Αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ όταν παίρνετε φλουοξετίνη, γιατί μπορεί να αυξήσει το αίσθημα νωθρότητας και ζάλης που προκαλείται από αυτή.


http://web4health.info/gr/answers/bio-fluo-inf.htm