Λαμβάνετε τα άρθρα κάνοντας Like!


Ψυχολογικός Φάρος
alkoolismos

e-Psychology Magazine

Έρπης γεννητικών οργάνων: Τα άγνωστα συμπτώματα

Aνίατη και υποτροπιάζουσα λοιμώδης νόσος, η οποία προκαλείται από τον ιό του γεννητικού έρπητα και συγκεκριμένα από τους ορότυπους 1 και 2 είναι ο γεννητικός έρπης οργάνων.

Χαρακτηρίζεται από σταδιακή εγκατάσταση συρρεόντων επώδυνων ή κνησμωδών εξανθημάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, τα οποία γρήγορα εξελκώνονται και παραμένουν σε αυτήν την κατάσταση για 4-15 ημέρες, μέχρι να καλυφθούν από κρούστα και επουλωθούν. Ειδικά κατά την πρώτη προσβολή, σύμφωνα με τον Δρ. Ιωάννη Α. Ζούμπο, MD, PhD, FEBU χειρουργό ουρολόγο - ανδρολόγο, συνεργάτης της Κλινικής Euromedica Κυανούς Σταυρός στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν και έντονα συστηματικά συμπτώματα, όπως πυρετός, μυαλγίες, καταβολή και πονοκέφαλος.

Στις επαναπροσβολές, τα συμπτώματα είναι συνήθως ηπιότερα, διαρκούν λιγότερο και εστιάζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η θεραπεία συνίσταται στη συστηματική συνήθως χορήγηση αντι-ιικών φαρμάκων για διάστημα 7-10 ημερών με κύριο στόχο τη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων, τη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού και την επιτάχυνση της ίασης του εξανθήματος. Σε άτομα που εμφανίζουν πολύ συχνές υποτροπές προτείνεται θεραπεία συντήρησης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι πάσχοντες να γνωρίζουν τις επιπτώσεις της πάθησής τους στους σεξουαλικούς τους συντρόφους.


http://www.onmed.gr